Kunst in de woonkamer

Kunst in de woonkamer

By on Aug 4, 2014 in Blog |

De woonkamer. Een plek om jezelf te zijn en tot rust te komen. Maar ook een plek die iets van jezelf laat zien. Niet voor niets proberen we ons interieur zo veel mogelijk aan te passen aan onze eigen smaak. En als we na veel tobben het bankstel, de kasten en de lampen uit hebben gekozen, dan blijft er maar één vraag over: Wat hangen we aan de muur? Veel mensen halen kunst in de woonkamer zoals schilderijen of andere vormen van kunst.

Kunst

schilderij voor woonkamer

Kunst in de woonkamer

Natuurlijk is kunst voor veel mensen meer dan “iets aan de muur”. Sterker nog; kunst in de woonkamer hoeft lang niet altijd aan de muur te hangen. Steeds vaker durven mensen in hun huiskamer ook plaats te maken voor een mooi beeld of een object. Maar dan nog blijft er altijd zo’n groot leeg vlak aan de muur. Was het eerder zo dat dit opgevuld werd met stillevens en vergezichten, tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor hedendaagse kunst.

De muur

Waren vroeger alle muren wit of voorzien van een bloemetjes behang, tegenwoordig is het erg makkelijk om één of meerder muren een kleurtje te geven. Dit maakt de zoektocht naar mooie kunst in de woonkamer nog moeilijker. Immers: Niet alle kleuren staan mooi samen. Gelukkig is het ook mogelijk om niet je muur aan te passen aan het schilderij, maar ook het schilderij aan je muur! In overleg met de kunstenaar kan er een schilderij op maat gemaakt worden, waarbij er gekeken naar wat mooi staat binnen de kleuren en het interieur van het huis. Zo ontstaat een uniek kunstwerk dat de woonkamer de gewenste uitstraling geeft en ook nog eens naar uw specifieke smaak is.

Tips voor kunst in de woonkamer

*Denk bij het aankopen van kunst ook aan de lichtval op de gewenste plek. Gebrek of juist teveel direct of indirect licht kan er voor zorgen dat kleuren anders uitvallen dan dat u voor ogen heeft.
*Niet alleen kleur, maar ook formaat is erg belangrijk om over na te denken tijdens de zoektocht naar kunst. In een grote gallerie lijkt een kunstwerk veel kleiner. Zorg dus dat u de gewenste maten weet om thuis niet voor verrassingen te komen staan. Overigens is het natuurlijk ook mogelijk om het formaat, net als de kleur, aan te laten passen door de kunstenaar